17 januari 2015
13:30

Kinna IBK

Referat: Sandareds IBS - Kinna IBK

Dags för returmöte med Sandared IBS. I förra mötet vann Kinna IBK med 10-1. Skulle Sandared kunna revanschera sig?

Kinna öste på från start och blocket blev snart fullklottrat med namn på spelare som avlossade skott mot Sandareds målvakt. Därför kändes det något snöpligt när Sandared kunde ta ledningen med 1-0 i femte minuten!

Tre minuter senare får Sandared ett frislag nära Kinnas mål. Skottet tar dock i sargen så att Kinna kunde starta en kontring. Elin O hittade Elin D som kvitterade till 1-1. Det var samma två spelare som i minut 13 kunde ge Kinna ledningen med 2-1. Elin O serverade än en gång Elin D med en perfekt passning som Elin D förvaltade väl och stänkte upp i krysset! I slutsekunderna utökade Märta Kinnas ledning till 3-1.

Kinna vann således första perioden med 3-1 även om undertecknad tyckte det var en period där det stundtals var ett hafsigt och oordnat spel. Men Kinna var helt enkelt bättre än Sandared.

Andra perioden startade dramatisk med att Sandared direkt efter tekning sköt i stolpen! Sandared fortsatte trycka på framåt och kunde göra 2-3 i andra minuten.

Elin O hamnade också i målprotokollet - hon kan inte bara passa utan också göra egna mål. Elin utökade Kinnas ledning till 2-4 i sjätte minuten. Två minuter efteråt vände Frida runt och satte in 2-5. Domarna hann knappt blåsa igång spelet förrän Elin O gör sitt andra mål för dagen - ställning 2-6.

När ställningen är 2-6 valde tränarna att göra ett intressant drag och vända på laget; forwards blev backar och tvärtom! Det var inget dumt drag för det resulterade i hårt arbetande forwards och backar som vågade följa med och anfalla. I fjortonde minuten sköt Alma ett skott och där Frida snappade upp returen och gjorde 2-7. Två minuter senare är Alma i farten och kan göra 2-8, assisterad av Petronella.

I tredje perioden fortsatte Frida att producera mål framåt: hon gjorde både 2-9, 2-10 och 2-12. Däremellan hann Petronella göra 2-11.

Det var en klar seger för Kinna där Sandared startade period ett och två bättre, men Kinna var ett bättre lag.